lördag 5 juni 2010

Husfärger

Vi kommer närmre inflyttning för varje vecka som går. Det vi funderar på är hur vi ska måla huset. Axanäs från Myresjöhus är ju grunden för vårt hus, dock är det omgjort en del. I katalogen är huset målat som på bilden nedan. Vi har valt att på de ljusa partierna är det tät funkispanel och på de mörka partierna har vi liggande funkispanel. Tanken är att måla huset som på bilden men vad tycker ni att vi ska göra. Har ni kanske något tips på snygg mörkgrå färg, kanske någon färgkod?
Sedan är frågan om vi ska måla huset nu i augusti eller vänta med det till våren? Jag har pratat med ganska många men får olika råd. Det får inte vara för fuktigt när man målar och med trähus blir det vissa sättningar som gär att man får förbättre målningen år 2 när huset satt sig. Vad har ni för tips?

6 kommentarer:

  1. Huset är ju så fint så som de har det på myresjös sida. Eller kanske mer svart? ;-) (vi valde ju svart... med vita foder o knutar, dock tyvärr inte axanäs)

    Och visst får man många råd och synpunkter på NÄR man ska måla... inom ett år ska man väl måla står det i myresjös handlingar. Vi gör det definitivt i år, om det drar ihop sig får vi väl gå där och fylla i.

    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  2. Det blir nog likt det man ser på bilden. Helt svart vill vi nog inte ha men riktigt mörkgrå. Alla fönsterramar och undertak ska dock vara vita.

    Tanken är att vi ska måla under augusti, vi får hoppas på torrt och fint väder så vi hinner med målningen.

    Tack för synpunkterna

    SvaraRadera
  3. Tjo!

    Vi har bott i vårt hus en vecka och målar för fullt. Svårt att vänta med så stora saker, för inte blir det roligare, ju längre man får tänka på det. Och visst sätter sig huset, men inte värre än att man kan gå över de små gliporna någon timma här och där efterhand.

    Lycka till!

    SvaraRadera
  4. Man vill ju få målat när man flyttar in, huset ser ju mycket bättre ut när det är målat. Vi kommer nog att måla nu i augusti. Lycka till med målningen!

    SvaraRadera
  5. Ert hus blir jättesnyggt med de mörka och vita delarna. Ojoj. Men när vete gudarna, vår målarepolare säger att de går bra hela sommaren. De målar iaf hela sommaren. Lycka till.

    SvaraRadera
  6. Det blir målning under augusti månad, dock ska vi spika exakta färgkoder först.

    SvaraRadera