söndag 25 april 2010

Val av kakel och klinker


Nu äntligen har vi gjort våra val av kaklet. Det svårast valet var kaklet till köket. Vi hade bestämt att vi skulle ha svart kakel men inte i vilken form. Men nu är alltså allt bestämt.
Här nedan berättar jag om några val vi gjort.
Vår hall kommer att bli ganska ljus pga vita väggar och mycket ljusinsläpp via entré dörren och de små fönsterna bredvid, så där har vi valt att ha svart klinker från Konradssons som heter Omni slate. De är 30*30 och har en typ av struktur på ytan.
I badrummet har vi valt vitt blankt kakel 1127 från Konradssons. Måtten är 25*40. På golvet har vi valt klinker 1908 Melbourn svart i måttet 20*20. Vi kommer här även ha detta kakel på ovansidan av champangehyllan som är bakom toalettstolen och hörnbadkaret. Det kommer bli så snyggt.

WC på övervåningen kommer ha standard vitt kakel på väggen och klinker Sarek 10469 10*20 från Höganäs. En fin blå färg och med lite struktur. I ett hörn kommer vi ha en pelare av samma blå kakel.
Tillsist så har vi valt till köket stavmosaik Omni slate 8256 från Konradssons. Kaklet ser ungeför ut som bilden visar.Det kommer bli snyggt till de vita luckorna och den svarta bänken vi har valt. Kaklet här kommer även att gå upp till taket bakom den rostfria fläkten.




1 kommentar:

  1. Låter snyggt som 17. Jag hade gärna velat ha stavmosaik i kök också, men plånkan kändes för skral... ;)

    SvaraRadera